GDJE ODSJESTI?

PREGLED SMJEŠTAJA PO SADRŽAJU

Ako se ne možete odlučiti gdje odsjesti, pogledajte naš brzi turistički vodič kroz destinacije, znamenitosti ovog područja, lijepe plaže i mogućnosti za aktivno provođenje odmora kako biste odabrali lokaciju i smještaj koji vam najviše odgovara.

Jezera
Jezera
DESTINACIJE
DESTINACIJA: Jezera
Jezera su malo mjesto na otoku Murteru smješteno u dobro zaštićenoj uvali, lijepo uređene obalne šetnice. Mjesto je poznato po srdačnosti stanovnika i brojnim lijepim prirodnim uvalama u neposrednoj blizini naselja. Ako volite prirodne uvale i kupanje na osamljenim lokacijama preporučujemo vam ljetovanje u Jezerima. Šljunčana plaža Lučica i stjenovita plaža Zaratić se nalaze uz naselje a u blizini naselja imate niz od čak osam lijepih prirodnih uvala. Jezera su omiljena destinacija i ljubiteljima ribe i ribolova poznata po svojoj bogatoj ribarskoj tradiciji, dobroj ponudi ribe u restoranima i natjecanju u big game fishingu. Nautičari vole Jezera zbog dobre marine i zanimljivog okolnog arhipelaga a i škola jedrenja u Jezerima jedna je od najboljih na Jadranu.

OPIS DESTINACIJE JEZERA

Jezera su se smjestila na jugoistoku otoka Murtera u uvali dobro zaštićenoj od vjetra i okruženoj pitomim brežuljcima. Centar mjesta nalazi se u središnjem dijelu uvale. Obalna šetnica je duga i ukrašena malim parkovima s mediteranskim biljem. Tu su restorani, kafići, dućani i svi ostali sadržaji koje Jezera pružaju, a u blizini je i lijepo uređena marina. U centru je ljeti često živo jer Jezera imaju nekoliko fešti, a često se organiziraju i koncerti. Stari dio naselja, prepun kamenih kuća i dvorišta sa stablima smokava, badema i murvi, nalazi se par stotina metara iznad uvale nad jezerskim poljem. Upravo to polje je svojevrstan simbol Jezera jer se na njemu za vrijeme kiša stvore dvije velike lokve koje podsjećaju na jezera, po čemu je cijelo naselje dobilo ime. Jezera imaju dvije plaže koje se nalaze uz samo naselje. Duga i prostrana šljunčana plaža Lučica je najpopularnija gradska plaža i proteže se jugozapadnom obalom. Stjenovita plaža Zaratić se nalazi u hladu borova i proteže se sjeveroistočnom obalom. Zona kupanja se s plaže Lučica nastavlja na niz lijepih prirodnih uvala dostupnih poljskim putovima autom ili pješke: Kamenčine, Gušćica, Nozdra, Potripica, Vrti luka, Sv Nikola, Koromašna, Pod Jasenovac… Onima koji više vole plaže bogate sadržajima nego divlje prirodne uvale preporučujemo plažu Lovišća koja se nalazi blizu ulaza u naselje Jezera. Ova plaža je dio kampa ali je ulaz otvoren za sve goste. Plaža je uređena i ima dosta sadržaja pa tu možete unajmiti ležaljke, pedaline, ludovati u aquaparku ili se okušati u tenisu. Smještaj u Jezerima vam nudimo u kvalitetnim apartmanima koji se nalaze širom naselja. Koristite naš „Vodič za odabir lokacije apartmana“ kako biste upoznali prednosti pojedinih lokacija u Jezerima i pronašli onu koja vam je idealna za Vas i vašu obitelj. Želimo vam olakšati izbor i učiniti ga zabavnijim ali savjetujemo vam da se ne zamarate previše s lokacijom jer Jezera su malo i opušteno mjesto u kojem je sve blizu tako da ako izaberete apartman koji vam se sviđa sigurno nećete pogriješiti.

 

Preporučujemo
- Kupanje na jednoj od lijepih jezerskih plaža - Zaratić , Lučica, Kamenčine, Gušćica, Vrtiluka, Sv Nikola, Koromašna, Pod Jasenovac…
- Posjetiti stari dio Jezera - Selo
- Popeti se na jedan od vidikovaca - brda Kružak i Čvrdak
- Unajmiti brodić i istraživati otočiće i uvale u blizini Jezera - Školjić, Borovnik, Ljutac, Bisaga…
- Otići na izlet u Nacionalni park Kornati  iz obližnjeg Murtera
- Večerati u nekom od izvrsnih ribljih restorana – Kandela, Leut, Carevi dvori, Modro oko…
- Obići okolicu Jezera poljskim putovima koji vode do udaljenijih jezerskih plaža i otkrivati lijepu prirodu i neke zanimljive lokacije (jezerska „jezera“, kamena gomila Pudarica, crkvica sv. Roka, farma konja i magaraca kod lokve Blato, poluotok Murtarić…)

 

Lovišća
LOVIšćA

Plaža Lovišća je velika šljunčana uvala u blizini dva naselja Tisno i Jezera. Uvala Lovišća se nastavlja na otočnu stranu naselja Tisno u pravcu Murtera i gleda na sjeveroistok. U Lovišćima se smjestio autokamp visoke kategorije i apartmansko naselje. Plaža je uređena i bogata sadržajima. Veći dio plaže je šljunčan i idealan za djecu, a manji dio betoniran za sunčanje. Pristup moru je sa oba dijela lak. Dan možete provesti aktivno uz odbojku na pijesku, tenis, mini golf, jet-ski…, djeca će uživati u skokovima u vodu s tobogana, pedalinama, trampolinu, aquaparku… a oe koji žele uživati u odmoru će veseliti udobne ležaljke te caffe bar i restoran u kojem mogu degustirati pića i dalmatinsku kuhinju. Parking se nalazi iznad uvale i ne naplaćuje se, ali se naplaćuje ulaz na samu plažu.

Zaratić
ZARATIć

Plaža Zaratić je jezerska gradska plaža koja se nalazi na sjevernoj obali naselja, u blizini centra Jezera i nastavlja se izvan naselja sve do plaže Sv Andrija u Tisnom. Dio plaže koji je uz kuće je popločan kamenom, koji se u nekoliko redova poput amfiteatra spušta prema moru i idealan je za sunčanje. Sa popločanog dijela se odmah prilazi u more čije dno je uglavnom kamenito a djeci je omiljen plitki šljunčani prilaz uz rivu. Sa zadnjim kućama naselja plaža Zaratić se polako pretvara u prirodnu kamenu plažu prošaranu malim šljunčanim prilazima koji olakšavaju ulaz u more. Šljunčana šetnica je udaljena svega nekoliko metara od mora i zaštićena je od sunca gustom borovom šumom. Plaža nema dodatnih sadržaja ali sve što vam treba možete naći u centru koji je od plaže udaljen svega par stotina metara.

Lučica
LUčICA

Plaža Lučica je duga, šljunčana plaža koja se nalazi na kraju naselja Jezera na južnoj obali uvale odmah iza marine. Plaža Lučica je najpopularnija plaža u Jezerima jer je prostrana i nalazi se blizu naselja. Idealna je za obitelji s djecom i starije ljude, jer je ulaz u more blag i lako pristupačan. Dio plaže je uređen za sunčanje i betoniran u blokove koji se nalaze odmah uz obalu pa i njih možete koristiti za ulazak u more. Betonirani dio je od šljunčanog djela odijeljen rivom na kojoj se nalazi tobogan, gdje djeca rado izvode ludorije skačući u more. Na plaži su vam na raspolaganju tuševi i beach bar koji će vas osvježiti pićem i hladom borova. Zona kupanja se nastavlja i izvan dijela plaže Lučica koji je označen plutačama pa ako tražite više osame preporučujemo vam da se udaljite od ostalih kupača i potražite neko osamljenije mjesto. Uz Lučicu ne postoji organizirani parking ali Jezera su malo mjesto pa se može lako prošetati do plaže.

PODJASENOVAC

Plaža Podjasenovac je još jedna od uvala na južnoj strani otoka Murtera kamene obale i uvalica ispunjenih oblucima. U uvali se nalazi mali kamp pa tu nećete imati osjećaj divlje netaknute prirode kao u ostalim uvalama, ali ćete se zato moći osvježiti u beach baru koji posluje u sklopu kampa. Plaža Podjasenovac se nalazi svega 1 km od Jezera a do nje se dolazi poljskim putem za koji se skreće nešto prije ulaza u mjesto Jezera, nasuprot plaže i kampa Lovišća.

Sv Nikola
SV NIKOLA

Plaža Sv Nikola je u kopno duboko usječena stjenovita uvala na jugozapadnoj obali Murtera, od Jezera udaljena oko 1,5 km. U uvali se nalazi lučica s ribarskim barkama i nekoliko kuća. Desnom stranom obale prostiru se stepenaste pločaste stijene koje su teško pristupačne i preporučujemo ih mladima kojima nije problem malo se potruditi kako bi se zasluženo u intimi izvalili na suncu na nekoj velikoj pločastoj stijeni. Lijeva strana uvale je puno pitomija i dijelom prekrivena borovom šumom.  Poljski put koji vodi za plažu Sv Nikola nalazi se na samom ulazu u Jezera gdje odmah trebate skrenuti u prvu ulicu desno, nakon prvog raskrižja lijevo i nakon par minuta vožnje ste već na kupanju.

Koromašna
KOROMAšNA

Plaža Koromašna je dosta otvorena i pitoma šljunčana i stjenovita uvala na jugozapadnoj obali Murtera od Jezera udaljena svega 1 km. Do Koromašne se dolazi istim putem koji vodi i za plažu Sv Nikola. Na ulazu u Jezera trebate skrenuti u prvu ulicu desno, nakon prvog raskrižja opet desno i ubrzo ste na plaži. Koromašna je velika uvala na kojoj ćete lako naći neki žal ili stijenu podalje od ostalih kupača.

Vrtiluka
VRTILUKA

Plaža Vrtiluka osvajit će vas divljom prirodom, azurnom bojom mora i predivnim pogledom na otoke u blizini. Vrtiluka je prva od uvala u blizini Jezera koje se protežu jugozapadnom obalom otoka Murtera. Udaljena je od Jezera oko dva kilometra. Do ovih plaža vodi mreža neasfaltiranih  putova koji se probijaju kroz polja maslina i dijelove borove šume, posebno zanimljivih biciklistima i šetačima. Do plaže Vrtiluka je moguće doći i autom, ali dio ceste do same plaže je dosta strm pa je bolje parkirati malo dalje.

Gušćica
GUšćICA

Plaža Gušćica je mala, lijepa, prirodna uvala na sjeveroistočnoj obali otoka Murtera, udaljena od Jezera tek nešto više od kilometra. Do nje ćete lako doći pješke ili biciklom makadam putem, a dostupna je i automobilom. Središnji dio Guščice je šljunčan dok je obala stjenovita i nije lako pristupačna, pa vam preporučujemo da ponesete obuću za plažu i kupanje kako biste mogli opušteno ulaziti u more i uživati u kristalno čistom moru i ljepoti netaknute prirode ove plaže.

KAMENčINE

Plaža Kamenčine je prva u nizu lijepih prirodna uvala koje se nastavljaju na jezersku gradsku plažu Lučica. Ako tražite osamu i netaknutu prirodu ova plaža bit će vam najbliži izbor jer je udaljena od Jezera tek nešto manje od kilometra i lako dostupna poljskim putem kroz maslinike, dovoljno širokim da se do nje može doći i automobilom. Za plažu Kamenčine se kreće od marine prema hotelu Say gdje se u produžetku nalazi skretanje za ovaj poljski put. Svako skretanje s ovog puta vodi za jednu plažu: Kamenčine, Gušćicu i Vrtiluku.  Plaža Kamenčine se nalazi na sjeveroistočnoj obali otoka Murtera, šljunčana je a obala stjenovita.

APARTMANI U CENTRU JEZERA
APARTMANI U CENTRU JEZERA

Apartmani u centru Jezera su izvrstan izbor za one kojima je prioritet imati sve u blizini: restorane, kafiće, dućane… a na par stotina metara i dvije plaže. Lako ćete zaboraviti na automobil i ugodna ljetna atmosfera života ovog mjesta pretvorit će centar Jezera u vaš dnevni boravak. Preporučujemo vam apartmane s lijepom terasom sa pogledom na more sa koje možete pratiti brodove i događanja u luci. Vez za brod ćete lako naći u luci kod nadležne osobe iz športsko ribolovnog društva Punta rata koja vodi brigu o vezovima.

APARTMANI BLIZU PLAžE ZARATIć
APARTMANI BLIZU PLAžE ZARATIć

Apartmani blizu plaže Zaratić omiljena su lokacija mnogim starim posjetiteljima Jezera. Unajmite apartman blizu plaže Zaratić i imat ćete osjećaj da ste se u par koraka našli na kupanju u oazi netaknute prirode dok se centar nalazi na udaljenosti od svega par stotina metara. Apartmani se nalaze uz more ili na brežuljku i imaju predivan pogled na more, otočiće u blizini, marinu i plažu, a neke kuće imaju i vez za brod.

APARTMANI BLIZU PLAžE LUčICA
APARTMANI BLIZU PLAžE LUčICA

Plaža Lučica je najpopularnija plaža u Jezerima pa su tako i apartmani uz ovu plažu cijenjeni i posebno traženi. Ova duga i šljunčana plaža je idealna za kupanje cijele obitelji jer su prilazi moru laki i lako se nađe neki kutak koji svakom odgovara. Područje oko Lučice je mirna zona na kraju naselja sa dosta novih privatnih kuća sa kvalitetnim apartmanima.  Marina je odmah u blizini, a centar Jezera je udaljen oko 300-400 metara.

APARTMANI U STAROM DIJELU NASELJA SELO
APARTMANI U STAROM DIJELU NASELJA SELO

Ako vas privlači odmor u autentičnom lokalnom ambijentu preporučujemo vam apartmane u starom dijelu Jezera koji se zove Selo. Kamene kuće i uličice, dvorišta sa stablima smokava i murvi te pogled na jezersko polje sa nasadima maslina i loze, te poznato jezersko „jezero“ čine čarobnu atmosferu starog Sela. Selo nije uz more već se nalazi malo iznad uvale gdje se sada raširilo mjesto i njegov centar. Putić kroz polje vodi do dvije lijepe prirodne plaže Sv Nikola i Koromašna, koje se nalaze na oko kilometar udaljenosti a u blizini je i plaža Lovišća.

Izrada web stranica: lupusart.net